Lokum Vegan mıdır?

Lokum Vegan mıdır?

Lokum dünyadaki yumuşak şekerlemeler içerisinde en eskisi ve en güzelidir. Yumuşak dokusu, ağızda dağılması ile doğru reçeteye göre yapıldığında eşsiz bir tatlıdır. Batılı birçok şeker ustası lokumu veya lokuma benzer tatlıları yapmaya çalışmış ve neticesinde farklı reçetelere ulaşmıştır.

Geleneksel lokumun içerisinde su, şeker ve nişasta bulunur. Bu üç hammaddenin harika birleşimi sayesinde bildiğimiz lokuma ulaşılır. Ancak farklı coğrafyalarda üretimi daha kolay olmasından veya farklı tercih sebeplerinden dolayı nişasta yerine hayvansal kaynaklı jelatin ve benzerleri gibi hammaddeler kullanılmıştır. Bu reçetelere göre yapılan lokumlar, vegan diyet tercih eden kişiler tarafından tüketilmemelidir. Ayrıca dokusu ve yapısı da alışık olduğumuz geleneksel Türk lokumundan uzaktır. Lokumun alameti farikası olan sakızlanma hissiyatını almak mümkün değildir.

Marsel delights olarak biz lokumlarımızda mükemmel dokuya ulaşmak için glütensiz mısır nişastası tercih ediyoruz. Bununla beraber lokumlarımızı sadece doğal malzemeler kullanarak lezzetlendiriyoruz. Vegan beslenmeye tamamen uygun olarak üretilen lezzetlerimiz her yaştan kişiler tarafından eşsiz lezzeti ile tercih edilebilir.

Bloga dön

Seçtiğimiz Lokumlar

Marsel'in özenle hazırlanmış lokumları ile tanışın. Düşük şekerli, doğal malzeme ile hazırlanan yenilikçi lokumların tadına varın.